Tillskott

Mineral Röd

RS Mustang® Mineral RÖD
Mineral RÖD är ett pelleterat mineral med ett rejält vitamintillskott. Mineral RÖD innehåller bland annat A-B-C-D och E-vitamin. Mineral RÖD används till fördel när hästens foderstat består av bland annat havre och korn. Mineral RÖD Är smaksatt med äpple.

Läs mer om Mineral Röd här >>>

Mineral Blå

RS Mustang® Mineral BLÅ
Mineral BLÅ är ett vitaminberikat mineral med en väl avvägd fördelning mellan vitaminer och mineraler. Mineral BLÅ är granulerad och smaksatt med äpple och används med fördel när hästens foderstat består av kraftfoder såsom havre och korn.

Läs mer om Mineral Blå här >>>

Mineral Gul

RS Mustang® Mineral GUL
Mineral GUL är ett basmineral utan vitaminer som är ett bra komplement när vitaminbehovet täcks på annat sätt eller när foderstaten behöver stärkas upp. Mineral GUL är granulerad och smaksatt med äpple.

Läs mer om Mineral Gul här >>>

Vitamin B

RS Mustang® Vitamin B
B-vitaminer är viktiga för ämnesomsättningen och bidrar till en väl fungerande mikroflora i hästens grovtarm. B-vitamin kan inte lagras i hästens kropp. Därför är det viktigt att tillföra en jämn och balanserad tillförsel av vitaminet. B-vitamin påverkar också hästens muskelfunktion. RS Mustang B-vitamin används också vid fördel när hästen byter miljö, foder eller skall transporteras. Samt på vår och höst då pälsfällning respektive pälssättning sätter in.

Läs mer om Vitamin B här >>>

Vitamin E

RS Mustang® Vitamin E
E-vitamin har som funktion att förbättra och säkra hästens muskulatur. Därför är vitaminet viktigt till hästar som tränas och tävlas hårt. Vidare behövs E-vitamin för ett väl fungerande immunförsvar, eftersom det hjälper till att oskadliggöra de fria radikalerna som bildas i kroppen.

Läs mer om Vitamin E här >>>

Vitamin multi

RS Mustang® Vitamin MULTI
RS Mustang Multivitamin är en framtagen blandning som är specialanpassad för hästar och dess behov. Multivitamin fungerar utmärkt som bas men bör också användas när hästen riskerar brist, som vid foderbyte, transport eller när fodret har ett lågt vitamininnehåll.

Läs mer om Vitamin MULTI här >>>

Profeed

RS Mustang® Profeed
Till häst för att balansera tarmfloran. Profeed® stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna som naturligt finns i tarmfloran, vilket säkrar en god grovtarmsfunktion hos hästen.

Läs mer om Profeed här >>>

Salt

RS Mustang® Salt
RS Mustang kan leverera saltstenar om 2 kg respektive 10 kg, samt fodersalt i säck om 25 kg.

Fosfor

RS Mustang® Fosfor
Används som tillskott till häst då foderstaten är underbalanserad påfosfor, exempelvis vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre.

Läs mer om Fosforbalans här>>>