RS Mustangs hästfoder

Emma om RS Mustangs hästfoder: ”Inte svårt att lista ut att jag är jättenöjd”

Vi på RS Mustang är stolta och glada över alla våra ambassadörer. Vi vet också att varje häst är unik och har sina särskilda behov och är därför nyfikna på vilken typ av foder som passar till respektive häst.

Vår ambassadör Emma Emanuelsson har 28 hästar hemma på gården i Lerum. Vi passade på att ställa ett par frågor till henne om hur hennes vägar korsades med våra och om vad hon tycker om RS Mustangs hästfoder.

Hur kom RS Mustang in i ditt hästliv?
– Det kom via Lotta (storasyster Björe), som var den av oss som började med det först. Sedan frågade ”Fiffi” (foderrådgivaren Elisabeth Pedersen) på RS Mustang om vi var intresserade och på den vägen är det. Eftersom jag varit kvar i så många år är är det inte svårt att lista ut att jag är jättenöjd, säger Emma Emanuelsson och berättar vidare:

– Det bästa med fodret, eftersom vi har så många hästar, är att vi inte behöver ge hästarna 15 olika saker varje dag. RS Mustangs foder går att fodra till alla hästarna, sedan justerar bara vi lite från yngst till äldst efter vissa behov. Alla hästar kan prestera på bra nivå, de har fint hull, är fina i pälsarna och musklar sig bra. Att alla hästar i ett så brett spann fungerar och håller sig fina i kropparna skulle jag säga är ett kvitto på att det är ett bra foder.

Vilka RS Mustangprodukter serveras i stallet?
– Original Slobber Mash är en favorit, där de pigga och heta hästarna får den havrefria varianten. Alla hästar står generellt på Original pellets. Sedan har vi Fiber Original, också det bra för heta hästar. Utöver de foder jag nämnt får hästarna RS Mustangs mineraler och några av de yngsta tunna hästarna som behöver bygga muskler har vi gett Protein pellets som komplement.

– Jag har en häst som fick magsår efter att hon skurit sig i tungan och sedan fått reaktion på en medicin. Sedan dess har hon en väldigt känslig mage och vi har haft svårt att hitta vad vi ska fodra henne med. RS Mustangs Spannmålsfri müsli är det enda som fungerat. Sedan vi bytte till det har hon inte haft en dag med problem.

Läs ett längre reportage om Emma Emanuelsson här!

Fler nyheter från RS Mustang