Thomas Ryan RS Mustang

Thomas Ryan i toppform: “Jag kan inte klaga”

Stekhete Thomas Ryan visar storform i sadeln.
– Jag kan inte klaga. Vi har väldigt fina hästar, väldigt bra ägare och ett bra team på hemmaplan, säger RS Mustangs ambassadör.

Thomas Ryan tog storslam under ATG Riders League-helgen i Mantorp för knappt ett par veckor sedan. Som tredje ryttare genom tiderna efter Emma Emanuelsson (även hon RS Mustang-ambassadör) och Niklas Arvidsson lyckades han ta hem dubbla winning rounds i ATG:s delfinal: 1,35 med Jakarta och 1,50 med Connoisseur PWR.
Totalt blev det hela fem klassegrar under meetinget och prischeckar på 100 000 kronor.
– Hästarna hoppade väldigt bra. Av någon anledning presterar de alltid bra just i Mantorp. Även förra året hade jag ett bra meeting där. Det är ett ställe jag gillar att åka till, säger han.

Svenskirländaren Thomas Ryan har sedan ett par år skånska Blentarp som geografisk bas tillsammans med hustrun Erica Swartz-Ryan. Han gillar den hektiska och tempofyllda men samtidigt givande och inspirerande vardagen.
– Dagen börjar 06.30. Vi har 34 hästar här och under en normal dag under höst och vinter handlar det i princip bara om ridning. Dessutom har vi många elever här som rider och undervisas och det gör stället trevligt och fullt av liv. På somrarna är det ännu mer att göra. Då har vi tre gräsbanor att klippa och hålla i toppskick och det tar mycket tid. Det är dock mest under sommarmånaderna och det är klart för i år, säger Thomas Ryan.

På helgerna är det tävling som gäller. Hur ser ditt kommande program ut?
– Nästa vecka är det Breeders. Då får de äldre hästarna en paus från tävlandet för att sedan åka till Spanien hela november.

Hur skulle du vilja beskriva din relation till RS Mustang?
– Det fungerar väldigt bra. Kvaliteten på fodret är mycket hög, jag är väldigt nöjd med hur mina hästar presterar och hur de ser ut. Tidsmässigt är RS Mustang alltid snabba på att leverera. Servicen är mycket bra.

Vilka produkter använder du mest?
– Jag använder mest Active müsli, Original Competition müsli och Original Slobber Mash.

Läs mer: Nu kan du köpa RS Mustangs produkter av Erika i Vallentuna

Fler nyheter från RS Mustang

Välj rätt proteinfoder

Hästens proteinbehov varierar med bland annat ålder och träningsmängd. En häst som får för lite protein i sin foderstat får svårare att bygga muskler och

Läs mer