Därför passar Protein+ Extra 350 alla hästar

Får vi presentera ett kompletteringsfoder som passar alla hästar?
I dag slår RS Mustangs foderrådgivare Olivia Nordberg ett slag för Protein+ Extra 350.

Så här säger Olivia om Protein+ Extra 350:
– Ett proteinkoncentrat innehållande 350 g smältbart råprotein per kg foder. Perfekt som komplement till grovfoder med ett lågt proteininnehåll eller till en häst med ett högt proteinbehov så som unga växande, ston i sen dräktighet eller digivande ston. Där räcker en mindre giva för att täcka proteinbehovet.
– Tack vare dess låga innehåll av socker och stärkelse passar Protein+ Extra 350 till alla hästar, även de som av någon anledning behöver ett foder med lågt innehåll av socker och stärkelse.
– Protein+ Extra 350s främsta ingrediens är potatisprotein, som har ett högt proteininnehåll med ett högt innehåll av lysin. Proteiner är uppbyggda av olika aminosyror där aminosyran lysin är hästens första begränsande aminosyra. Alla aminosyror krävs för att hästen ska till fullo kunna utnyttja proteinet i fodret.
– Det gör bland annat att den unga hästens tillväxt kan påverkas av tillgången till lysin. Protein+ Extra 350s höga innehåll av både protein och lysin gör det till ett optimalt komplement till alla hästar med ett högt proteinbehov.

Läs mer: Därför är Original Müsli det perfekta komplementet
Läs mer: Fördelarna med Slobber Mash

Fler nyheter från RS Mustang