Foder för den äldre hästen

En häst som blivit äldre kan behöva lite extra hjälp då ämnesomsättning och matsmältningen är nedsatt. Äldre hästar har ibland även problem med dåliga tänder och stela leder. Med RS Mustang® Senior finns alla goda egenskaper för att ge den äldre hästen en bra och rörligt liv. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll. Vi har även andra foder som passar bra för äldre hästar.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Senior Müsli

Innehållsförteckning

Senior Müsli är ett kompletteringsfoder för den äldre hästen eller till hästar som har svårt att sätta hull i alla åldrar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som den äldre hästen behöver. Senior innehåller dessutom tillsatt glukosamin som är bra för stela leder.

RS Mustang® Senior Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Fiber Original Müsli

Innehållsförteckning

Fiber Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder som rekommenderas till hästar som är känsliga för havre och som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmfloran. Innehåller hackad lusern.

RS Mustang® Fiber Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Müsli

Innehållsförteckning

Original är ett smakligt, havrefritt foder till hästar som är känsliga för havre. Tack vare det medelhöga energi- och proteininnehållet är Original ett utmärkt basfoder till såväl fritidshästen som tävlingshästen. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenskt grovfoder. RS Mustang® Original finns även som pellets.

RS Mustang® Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Pellets

Innehållsförteckning

Original är ett smakligt, havrefritt foder till hästar som är känsliga för havre. Tack vare det medelhöga energi- och proteininnehållet är Original ett utmärkt basfoder till såväl fritidshästen som tävlingshästen. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenskt grovfoder. RS Mustang® Original finns även som müsli.

RS Mustang® Original Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Breed Pellets

Innehållsförteckning

Breed Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med något högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar även utmärkt som basfoder till rid- och tävlingshästen.

RS Mustang® Breed Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

 

RS Mustang® Slobber Mash

Innehållsförteckning

Slobber Mash är ett kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Slobber Mash

Innehållsförteckning

Original Slobber Mash är ett havrefritt kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Original Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Original Slobber Mash levereras i 20 kg säck och i hink om 4,5 kg.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli

Innehållsförteckning

50/50 Oatbalancer Müsli är ett koncentrat framtaget för att utfodras tillsammans med spannmål. Då spannmål har ett lägre innehåll av mineraler och vitaminer har vi tillsatt extra mycket av dessa i fodret. 50/50 Oatbalancer måste blandas ut med spannmål som havre eller korn.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets

Innehållsförteckning

Slobber Zero är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Müsli

Innehållsförteckning

Protein+ Müsli är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som pellets.

RS Mustang® Protein+ Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som müsli.

RS Mustang® Protein+ Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Extra 350 Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Extra 350 Pellets är ett extra proteinrikt koncentrerat. Fodret passar tillsammans med grovfodret med det lägre proteininnehållet. Det högre proteininnehållet gör att behovet täcks med en förhållandevis låg giva. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av högkvalitativt protein, med högt innehåll av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna lysin och metionin. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Protein+ Extra 350 Pellets leve­reras i 20 kg säck, i hink om 5 kg, storsäck om ca 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri Müsli är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli levereras i 20 kg säck och i hink om 5 kg.