Foder för äldre hästen

En häst som blivit äldre kan behöva lite extra hjälp då ämnesomsättning, dåliga tänder, stela leder och matsmältningen är nedsatt. Med RS Mustang® Senior finns alla goda egenskaper för att ge den äldre hästen en bra och rörligt liv. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll.

Ring gärna vår foderrådgivning för mer information: 0171 – 41 41 80.

RS Mustang® Senior MüsliInnehållsförteckning här >>>

RS Mustang Senior är ett foder anpassat till den äldre hästen. Senior är ett müslifoder för att underlätta tuggning och har glukosamin som är bra för stela leder. Spannmålen är ångkokt och valsad för att underlätta nedbrytningen av fodret i hästens tarm.

Senior tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Fiber original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Fiber Original är ett havrefritt foder som rekommenderas till hästar med ett lägre behov av energi men som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmflora. Innehåller även hackad lusern.

Fiber Original tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original hästfoder passar den pigga hästen. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Ibland upplevs hästen som ”het” och genom att utfodra hästen med Original kan detta undvikas.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original PelletsInnehållsförteckning här >>>

Original är ett havrefritt färdigfoder. Fodret är ett mellanenergi foder där havren ersatts med bl.a. korn och vete som ångkokats. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra din häst med Original undviker du detta. Vidare har vi tillsatt dubbel dos av biotin för att motverka problem med sköra och spröda hovar.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original Competition är ett havrefritt müslifoder som är utmärkt för tävlingshästen. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra hästen med Original Competition kan detta undvikas. Fodret är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Original Competition innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

Original Competition tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash MüsliInnehållsförteckning här >>>

Slobber mash är ett utmärkt foder för högpresterande hästar. Fodret medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. RS Mustang® Slobber Mash innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fibrer och vitaminer för ett optimalt utnyttjande av de högvärdiga råvarorna. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash Original

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Slobber Mash Original är havrefri och är bra för havrekänsliga hästar. Slobber Mash Original medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Fodret innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash Original rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Pellets Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Trotting är ett foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och galopphästar. Fodret
har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer som tävlingshästen
behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.

RS Mustang® Pellets Original Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Original Trotting är ett havrefritt foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och
galopphästar. Fodret har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer
som tävlings-hästen behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.