Foder för fritidshästen - basfoder

Det är viktigt att ha en bra balans mellan olika näringsämnen i hästens foderstat. Om inte grovfodrets näringsinnehåll räcker till kan du behöva komplettera med både energi och protein i form av kraftfoder. Hos RS Mustang finns flera olika alternativ. Här följer ett urval som passar hästar och ponnyer i normal träning. Hur mycket du ska ge beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll. Har du en häst eller ponny som upplevs som het kan våra havrefria alternativ vara en bra lösning.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Allround Müsli

Innehållsförteckning

Allround Müsli är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. RS Mustang® Allround finns även i pellets.

RS Mustang® Allround Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Allround Pellets

Innehållsförteckning

Allround Pellets är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. RS Mustang® Allround finns även i müsli.

RS Mustang® Allround Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Breed Pellets

Innehållsförteckning

Breed Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med något högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar även utmärkt som basfoder till rid- och tävlingshästen.

RS Mustang® Breed Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck som cirka 600 kg och i bulk.

 

RS Mustang® Fiber Original Müsli

Innehållsförteckning

Fiber Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder som rekommenderas till hästar som är känsliga för havre och som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmfloran. Innehåller hackad lusern.

RS Mustang® Fiber Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Müsli

Innehållsförteckning

Original är ett smakligt, havrefritt foder till hästar som är känsliga för havre. Tack vare det medelhöga energi- och proteininnehållet är Original ett utmärkt basfoder till såväl fritidshästen som tävlingshästen. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenskt grovfoder. RS Mustang® Original finns även som pellets.

RS Mustang® Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Pellets

Innehållsförteckning

Original är ett smakligt, havrefritt foder till hästar som är känsliga för havre. Tack vare det medelhöga energi- och proteininnehållet är Original ett utmärkt basfoder till såväl fritidshästen som tävlingshästen. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenskt grovfoder. RS Mustang® Original finns även som müsli.

RS Mustang® Original Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri Müsli är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli levereras i 20 kg säck och i hink om 5 kg.

RS Mustang® Diet Pellets

Innehållsförteckning

Diet är ett kompletteringsfoder med lågt energiinnehåll som passar till hästar som behöver ett lågt intag av socker och stärkelse. Fodret kan med fördel användas till hästar som behöver gå ner i vikt och/eller har fångbenägenhet. Fodret har ett lågt stärkelse- (9%) och sockerinnehåll (3%), är fiberrikt och innehåller ingen tillsatt melass. Fodret har en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

RS Mustang® Diet Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets

Innehållsförteckning

Slobber Zero är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.