Foder för konvalescent

Din häst kan äta RS Mustang® foder hela livet. Även om hästen oväntat skadar sig eller av annan anledning måste vila, en tidpunkt i hästens liv när du tidsbegränsat måste ändra hästen foderstat. För att minska foderbytet så lite som möjligt finns foder med lågt energi och protein innehåll. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll.

Ring gärna vår foderrådgivning för mer information: 0171 – 41 41 80.

RS Mustang® Rehab MüsliInnehållsförteckning här >>>

Rehab är ett müslifoder som passar utmärkt till konvalescenter och hästar i vila. Fodret har ett lägre energiinnehåll med en noggrann och balanserad tillförsel av protein, mineraler och vitaminer. Rehab är extra fiberrikt och innehåller Profeed® för att hålla god tarmflora.

Rehab tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck

RS Mustang® Fiber original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Fiber Original är ett havrefritt foder som rekommenderas till hästar med ett lägre behov av energi men som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmflora. Innehåller även hackad lusern.

Fiber Original tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original hästfoder passar den pigga hästen. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Ibland upplevs hästen som ”het” och genom att utfodra hästen med Original kan detta undvikas.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original PelletsInnehållsförteckning här >>>

Original är ett havrefritt färdigfoder. Fodret är ett mellanenergi foder där havren ersatts med bl.a. korn och vete som ångkokats. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra din häst med Original undviker du detta. Vidare har vi tillsatt dubbel dos av biotin för att motverka problem med sköra och spröda hovar.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original Competition är ett havrefritt müslifoder som är utmärkt för tävlingshästen. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra hästen med Original Competition kan detta undvikas. Fodret är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Original Competition innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

Original Competition tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash MüsliInnehållsförteckning här >>>

Slobber mash är ett utmärkt foder för högpresterande hästar. Fodret medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. RS Mustang® Slobber Mash innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fibrer och vitaminer för ett optimalt utnyttjande av de högvärdiga råvarorna. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Diet Pellets

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang® Dietfoder är ett pelleterat foder med lågt energiinnehåll som med fördel används till hästar som behöver gå ner i vikt och/eller har fångbenägenhet. Fodret har ett lågt stärkelseinnehåll, är fiberrikt och innehåller inget tillsatt socker.

Fodret innehåller en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt profeed vilket främjar mag- och tarmkanalen. RS Mustang Diet kan ges som enda foder eller som ett komplement till den övriga foderstaten.

RS Mustang® Diet är pelleterat och levereras i 20 kg säck. Kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.