Foder för ponnyer

Hur mycket kraftfoder du ska ge din ponny beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll. Det kan vara svårt att utfodra en ponny som lätt blir fet, är lat eller bli alldeles för pigg.

RS Mustang har ett unikt sortiment av havrefria alternativ som lämpar sig utmärkt för ponnyer som upplevs som heta.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Allround Müsli

Innehållsförteckning

Allround Müsli är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. RS Mustang® Allround finns även i pellets.

RS Mustang® Allround Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Allround Pellets

Innehållsförteckning

Allround Pellets är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. RS Mustang® Allround finns även i müsli.

RS Mustang® Allround Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Breed Pellets

Innehållsförteckning

Breed är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med något högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar även utmärkt som basfoder till rid- och tävlingshästen.

RS Mustang® Breed Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck som cirka 600 kg och i bulk.

 

RS Mustang® Fiber Original Müsli

Innehållsförteckning

Fiber Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder som rekommenderas till hästar som är känsliga för havre och som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmfloran. Innehåller hackad lusern.

RS Mustang® Fiber Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Müsli

Innehållsförteckning

Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitamin­blandning för att passa svenska grovfoder. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete. RS Mustang® Original finns även i pellets.

RS Mustang® Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Pellets

Innehållsförteckning

Original Pellets är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitamin­blandning för att passa svenska grovfoder. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med korn och vete. RS Mustang® Original finns även i müsli.

RS Mustang® Original Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Active Müsli

Innehållsförteckning

Active Müsli är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Active finns även i pellets.

RS Mustang® Active Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Active Pellets

Innehållsförteckning

Active är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Active finns även i müsli.

RS Mustang® Active Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition Müsli

Innehållsförteckning 

Original Competition är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret innehåller Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. Original Competition Müsli är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete.

RS Mustang® Original Competition Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli levereras i 20 kg säck och i hink om 4,5 kg.

RS Mustang® Diet Pellets

Innehållsförteckning

Diet Pellets är ett kompletteringsfoder med lågt energiinnehåll som passar till hästar som behöver ett lågt intag av socker och stärkelse. Fodret kan med fördel användas till hästar som behöver gå ner i vikt och/eller har fångbenägenhet. Fodret har ett lågt stärkelse- (9%) och sockerinnehåll (3%), är fiberrikt och innehåller ingen tillsatt melass. Fodret har en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

RS Mustang® Diet Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Zero

Innehållsförteckning

Slobber Zero är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein+ Müsli

Innehållsförteckning

Protein+ Müsli är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som pellets.

RS Mustang® Protein+ Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som müsli.

RS Mustang® Protein+ Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Mash

Innehållsförteckning

Slobber Mash är ett kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Slobber Mash levereras i 20 kg säck.