Foder för ponny – havrefria foder
Hur mycket kraftfoder du ska ge din ponny beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll. Det kan vara svårt att utfodra en ponny som lätt blir fet, är lat eller bli alldeles för pigg. RS Mustang har ett unikt sortiment av havrefria alternativ som lämpar sig utmärkt för ponnier som upplevs som heta. Alla fodersorter är tillverkade av svenska råvaror. RS Mustang är marknadsledande på müslifoder.

RS Mustang® Allround Müsli


Innehållsförteckning här >>>

Allround är ett hästfoder framtaget som bas för hästar i lätt till normalt arbete. Allround passar lämpar sig utmärkt till hästar med ett litet till medelstort behov av energi och protein. Allround hästfoder är ett utmärkt komplement till hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. RS Mustang Allround finns även i pellets.

Allround finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Allround Pellets


Innehållsförteckning här >>>

Allround är framtaget för att passa hästar i lätt eller normalt arbete. Ett utmärkt basfoder som passar de flesta hästar med ett litet till medelstort behov av energi. Allround innehåller ångkokt spannmål med bl.a. havre, korn, lusern, linfrökaka, biotin och högvärdiga mineraler och vitaminer.

Allround finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Breed Pellets


Innehållsförteckning här >>>

Breed är ett proteinrikt färdigfoder för hästar som har ett extra behov av protein såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Breed passar alldeles utmärkt då grovfodrets nivå på protein är lågt. Breed är ett fiberrikt foder som gynnar grovtarmsfunktionen. Vi har även valt att tillsätta linfrökaka som balanserar ömtåliga hästmagar tillsammans med ångkokt spannmål som underlättar nedbrytningen av näringsämnena.

Breed tillverkas i pelletsform och kan levereras i 20 kg säck, storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Fiber original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Fiber Original är ett havrefritt foder som rekommenderas till hästar med ett lägre behov av energi men som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmflora. Innehåller även hackad lusern.

Fiber Original tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original hästfoder passar den pigga hästen. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Ibland upplevs hästen som ”het” och genom att utfodra hästen med Original kan detta undvikas.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original PelletsInnehållsförteckning här >>>

Original är ett havrefritt färdigfoder. Fodret är ett mellanenergi foder där havren ersatts med bl.a. korn och vete som ångkokats. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra din häst med Original undviker du detta. Vidare har vi tillsatt dubbel dos av biotin för att motverka problem med sköra och spröda hovar.

Original finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition MüsliInnehållsförteckning här >>>

Original Competition är ett havrefritt müslifoder som är utmärkt för tävlingshästen. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra hästen med Original Competition kan detta undvikas. Fodret är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Original Competition innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

Original Competition tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash Original

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Slobber Mash Original är havrefri och är bra för havrekänsliga hästar. Slobber Mash Original medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Fodret innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash Original rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Diet Pellets

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang® Dietfoder är ett pelleterat foder med lågt energiinnehåll som med fördel används till hästar som behöver gå ner i vikt och/eller har fångbenägenhet. Fodret har ett lågt stärkelseinnehåll, är fiberrikt och innehåller inget tillsatt socker.

Fodret innehåller en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt profeed vilket främjar mag- och tarmkanalen. RS Mustang Diet kan ges som enda foder eller som ett komplement till den övriga foderstaten.

RS Mustang® Diet är pelleterat och levereras i 20 kg säck. Kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Pellets Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Trotting är ett foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och galopphästar. Fodret
har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer som tävlingshästen
behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.

RS Mustang® Pellets Original Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Original Trotting är ett havrefritt foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och
galopphästar. Fodret har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer
som tävlings-hästen behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.