Foder för unghästen – proteinrika foder

För att den unga hästen i vuxen ålder skall få de bästa förutsättningar för en god hållbarhet och prestation krävs rätt utfodring. En jämn och harmonisk tillväxt bör eftersträvas då det minskar riskerna för tillväxtstörningar. Det är viktigt att ta hänsyn till såväl hästens ras, framtida funktion likväl som den ska må bra både psykiskt och fysiskt. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll. Det kan vara svårt att utfodra den unga hästen rätt men vi på RS Mustang hjälper dig gärna Ring vår foderrådgivning för mer information: 0171 – 41 41 80.

RS Mustang® Breed Pellets


Innehållsförteckning här >>>

Breed är ett proteinrikt färdigfoder för hästar som har ett extra behov av protein såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Breed passar alldeles utmärkt då grovfodrets nivå på protein är lågt. Breed är ett fiberrikt foder som gynnar grovtarmsfunktionen. Vi har även valt att tillsätta linfrökaka som balanserar ömtåliga hästmagar tillsammans med ångkokt spannmål som underlättar nedbrytningen av näringsämnena.

Breed tillverkas i pelletsform och kan levereras i 20 kg säck, storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Fiber original MüsliInnehållsförteckning här >>>

Fiber Original är ett havrefritt foder som rekommenderas till hästar med ett lägre behov av energi men som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmflora. Innehåller även hackad lusern.

Fiber Original tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein + Müsli

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang® Protein+ passar utmärkt till hästar med högt proteinbehov såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. RS Mustang Protein+ är vårt proteinrikaste kraftfoder. Protein+ passar väldigt väl när grovfodret har ett lågt eller mycket lågt proteininnehåll.

Protein+ finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning här >>>

Protein+ är vårt proteinrikaste färdigfoder. Protein+ passar väldigt väl när grovfodret har ett lågt eller mycket lågt proteininnehåll. Det passar också alldeles utmärkt till hästar med högt proteinbehov såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Protein+ innehåller förutom ångkokt spannmål, luserngräs, linfrökaka samt dubbel dos biotin.

Protein+ finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Lusernpellets


Lusernpellets

Läs mer om Lusernpellets här >>>

RS Mustang® Lusernpellets är ett pelleterat grovfoder bestående av alfalfa. Lusernpellets säkrar proteintillförseln och är en god fiberkälla. RS Mustangs® lusernpellets innehåller ingen tillsatt melass och helt utan tillsatser samt ekologiskt odlad.