Havrefria foder

Många hästar som får havre upplevs av ryttarna som ”heta”. Därför har RS Mustang tagit fram en serie havrefria foder – som vi kallar Original – där vi ersatt havren med bland annat ångkokt korn.
I Original-serien finns både müsli- och pelletsfoder. Vi har också Original-foder för såväl tävlingshästar som hobbyhästar.
Precis som allt vårt foder är det tillverkat av svenskt, närproducerat spannmål för att garantera högsta kvalitet. För hästens bästa är spannmålet ångkokt, då stärkelsen i spannmålet blir mer lättillgängligt för enzymerna i tunntarmen. Obehandlad spannmål tas inte upp i lika stor utsträckning i tunntarmen, utan fortsätter till grovtarmen där den kan orsaka feljäsning och därmed vålla problem för hästen.
I RS Mustangs foder ingår också linfrökaka. Linfrö innehåller fett som ger hästen en blank och fin päls. Linfrö bildar också en välgörande gel i tarm och mage som förebygger och lindrar tarmstörningar. Linfrö är en ren naturprodukt.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Original Müsli

Innehållsförteckning

Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitamin­blandning för att passa svenska grovfoder. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete. RS Mustang® Original finns även i pellets.

RS Mustang® Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Pellets

Innehållsförteckning

Original Pellets är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitamin­blandning för att passa svenska grovfoder. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med korn och vete. RS Mustang® Original finns även i müsli.

RS Mustang® Original Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition Müsli

Innehållsförteckning

Original Competition Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret innehåller Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. Original Competition Müsli är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete.

RS Mustang® Original Competition Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Fiber Original Müsli

Innehållsförteckning

Fiber Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder som rekommenderas till hästar som är känsliga för havre och som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmfloran. Innehåller hackad lusern.

RS Mustang® Fiber Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Slobber Mash

Innehållsförteckning

Original Slobber Mash är ett havrefritt kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Original Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Original Slobber Mash levereras i 20 kg säck och i hink om 4,5 kg.

RS Mustang® Original Trotting Pellets

Innehållsförteckning

Original Trotting Pellets är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlings­hästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Original Trotting finns även i müsli.

RS Mustang® Original Trotting Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Trotting Müsli

Innehållsförteckning

Original Trotting Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Original Trotting finns även i pellets.

RS Mustang® Original Trotting Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri Müsli är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri levereras i 20 kg säck och i hink om 5 kg.

RS Mustang® Slobber Zero

Innehållsförteckning

Slobber Zero Pellets är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets levereras i 20 kg säck.