Müslifoder

RS Mustang har ett stort utbud av müslifoder. Precis som allt vårt foder är det tillverkat av svenskt, närproducerat spannmål för att garantera högsta kvalitet. För hästens bästa är spannmålet ångkokt, då stärkelsen i spannmålet blir mer lättillgängligt för enzymerna i tunntarmen. Obehandlad spannmål tas inte upp i lika stor utsträckning i tunntarmen, utan fortsätter till grovtarmen där den kan orsaka feljäsning och därmed vålla problem för hästen.
I RS Mustangs foder ingår också linfrökaka. Linfrö innehåller fett som ger hästen en blank och fin päls. Linfrö bildar också en välgörande gel i tarm och mage som förebygger och lindrar tarmstörningar. Linfrö är en ren naturprodukt.
Müsli tar längre tid för hästarna att äta upp, något som ökar hästens salivutsöndring. Det i sin tur ger en högre enzymaktivitet som främjar hästens möjlighet att tillgodogöra sig fodret.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Active Müsli

Innehållsförteckning

Active Müsli är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Active finns även i pellets.

RS Mustang® Active Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Allround Müsli

Innehållsförteckning

Allround Müsli är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. RS Mustang® Allround finns även i pellets.

RS Mustang® Allround Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Fiber Original Müsli

Innehållsförteckning

Fiber Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder som rekommenderas till hästar som är känsliga för havre och som behöver öka på hull och muskulatur. Fodret har en något högre halt av protein och är fiberrikt vilket är gynnsamt för tarmfloran. Innehåller hackad lusern.

RS Mustang® Fiber Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri Müsli är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli levereras i 20 kg säck och i hink om 5 kg.

RS Mustang® Original Müsli

Innehållsförteckning

Original Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitamin­blandning för att passa svenska grovfoder. Original är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete. RS Mustang® Original finns även i pellets.

RS Mustang® Original Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli

Innehållsförteckning

50/50 Oatbalancer Müsli är ett koncentrat framtaget för att utfodras tillsammans med spannmål. Då spannmål har ett lägre innehåll av mineraler och vitaminer har vi tillsatt extra mycket av dessa i fodret. 50/50 Oatbalancer måste blandas ut med spannmål som havre eller korn.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli levereras i 20 kg säck

RS Mustang® Original Competition Müsli

Innehållsförteckning 

Original Competition Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret innehåller Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. Original Competition Müsli är ett smakrikt foder där havren uteslutits och i stället kompletterats med ångkokt korn och vete.

RS Mustang® Original Competition Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein+ Müsli

Innehållsförteckning

Protein+ Müsli är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som pellets.

RS Mustang® Protein+ Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Senior Müsli

Innehållsförteckning

Senior Müsli är ett kompletteringsfoder för den äldre hästen eller till hästar som har svårt att sätta hull i alla åldrar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som den äldre hästen behöver. Tillsatt glukosamin som är bra för stela leder. 

RS Mustang® Senior Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash

Innehållsförteckning

Slobber Mash är ett kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Slobber Mash

Innehållsförteckning

Original Slobber Mash är ett havrefritt kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Original Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Original Slobber Mash levereras i 20 kg säck och i hink om 4,5 kg.

RS Mustang® Trotting Müsli

Innehållsförteckning

Trotting Müsli är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre närings­innehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang Trotting® finns även i pellets.

RS Mustang® Trotting Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Trotting Müsli

Innehållsförteckning

Original Trotting Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav¬ och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Original Trotting finns även i pellets.

RS Mustang® Original Trotting Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Racing Müsli

Innehållsförteckning

Racing Müsli är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna. Fodret har ett högre näringsinnehåll av energi, protein och fettinnehåll som den presterande tävlingshästen behöver. Racing Müsli innehåller dessutom Levucell® för en god och bibehållen tarmflora.

RS Mustang® Racing Müsli levereras i 20 kg säck.