Pelletsfoder

RS Mustang har ett stort utbud av pelleterat foder. Precis som allt vårt foder är det tillverkat av svenskt, närproducerat spannmål för att garantera högsta kvalitet. För hästens bästa är spannmålet ångkokt, då stärkelsen i spannmålet blir mer lättillgängligt för enzymerna i tunntarmen. Obehandlad spannmål tas inte upp i lika stor utsträckning i tunntarmen, utan fortsätter till grovtarmen där den kan orsaka feljäsning och därmed vålla problem för hästen.
I RS Mustangs foder ingår också linfrökaka. Linfrö innehåller fett som ger hästen en blank och fin päls. Linfrö bildar också en välgörande gel i tarm och mage som förebygger och lindrar tarmstörningar. Linfrö är en ren naturprodukt.
Pelletsen är pressad till en storlek om cirka 5 mm, vilket gör att den är lätt för hästarna att äta. Pellets kan levereras i 20-kilossäckar, i storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Active Pellets

Innehållsförteckning

Active Pellets är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.
RS Mustang® Active finns även som müsli.

RS Mustang® Active Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Allround Pellets

Innehållsförteckning

Allround Pellets är ett kompletteringsfoder framtaget till hästar med ett normalt behov av energi och protein. Allround lämpar sig för hästar som utfodras med ett innehållsrikt grovfoder. Fodret har en väl balan­serad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder.
RS Mustang® Allround finns även som müsli.

RS Mustang® Allround Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Breed Pellets

Innehållsförteckning

Breed Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med något högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar även utmärkt som basfoder till rid- och tävlingshästen.

RS Mustang® Breed Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

 

RS Mustang® Original Pellets

Innehållsförteckning

Original är ett smakligt, havrefritt foder till hästar som är känsliga för havre. Tack vare det medelhöga energi- och proteininnehållet är Original ett utmärkt basfoder till såväl fritidshästen som tävlingshästen. Fodret har en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenskt grovfoder.
RS Mustang® Original finns även som müsli.

RS Mustang® Original Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som müsli.

RS Mustang® Protein+ Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Diet Pellets

Innehållsförteckning

Diet Pellets är ett kompletteringsfoder med lågt energiinnehåll som passar till hästar som behöver ett lågt intag av socker och stärkelse. Fodret kan med fördel användas till hästar som behöver gå ner i vikt och/eller har fångbenägenhet. Fodret har ett lågt stärkelse- (9%) och sockerinnehåll (3%), är fiberrikt och innehåller ingen tillsatt melass. Fodret har en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

RS Mustang® Diet Pellets leve­reras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Rehab Pellets

Innehållsförteckning

Rehab Pellets är ett kompletteringsfoder, framtaget till konvalescenter och hästar i vila. Fodret har ett lägre energiinnehåll med en noggrann och balanserad tillförsel av protein, mineraler och vitaminer. Rehab är extra fiberrikt och innehåller dessutom Levucell®, aktiv levande jäst som ger en god miljö i grovtarmen och ökar smältbarheten av fodret.

RS Mustang® Rehab Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Trotting Pellets

Innehållsförteckning

Trotting Pellets är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre närings­innehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.
RS Mustang® Trotting finns även som müsli.

RS Mustang® Trotting Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Trotting Pellets

Innehållsförteckning

Original Trotting Pellets är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlings­hästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.
RS Mustang® Original Trotting finns även som müsli.

RS Mustang® Original Trotting Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Extra 350 Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Extra 350 Pellets är ett extra proteinrikt koncentrerat. Fodret passar tillsammans med grovfodret med det lägre proteininnehållet. Det högre proteininnehållet gör att behovet täcks med en förhållandevis låg giva. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av högkvalitativt protein, med högt innehåll av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna lysin och metionin. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Protein+ Extra 350 Pellets leve­reras i 20 kg säck, i hink om 5 kg, storsäck om ca 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Sensitive Competition Pellets

Innehållsförteckning

Sensitive Competition Pellets är ett kompletteringsfoder med lågt stärkelse- (9 %) och sockerinnehåll (3 %) som används till tävlingshästar som presterar bättre på ett foder med lägre stärkelseinnehåll. Fodret är fiberrikt och innehåller ingen tillsatt melass. Fodret har en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

RS Mustang® Sensitive Competition Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om ca 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets

Innehållsförteckning

Slobber Zero Pellets är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om ca 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Lusernpellets

Innehållsförteckning

Lusernpellets är pelleterat grovfoder bestående av lusern. Lusernpellets säkrar proteintillförseln och är en god fiberkälla. Produkten innehåller inget tillsatt socker (melassfri). Lusern utfodras med fördel om grovfodret är proteinfattigt eller om hästen är i behov av mer protein samtidigt som fodrets höga fiberhalt gynnar grovtarmsfunktionen.

RS Mustang® Lusernpellets levereras i 25 kg säck och i storsäck om 500 kg.