Foder för tävlingshästen – energirika foder

En häst i tävlingskondition kan behöva både extra protein och energi då kraven är höga att prestera. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll och mängd. Tävlingshästar som transporteras och utsättas för miljöombyte kan få oroliga magar. RS Mustang Active, Slobber Mash, Rehab och Competition innehåller Profeed®, ett naturligt foderfiber som en har positiv inverkan på stressade magar. Ring gärna vår foderrådgivning för mer information: 0171 – 41 41 80.

RS Mustang® Active Müsli

Innehållsförteckning här >>>

Active är ett hästfoder som har ett högt energiinnehåll och rekommenderas till högt presterande hästar och hästar som tävlar. Hästfodret innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fibrer, mineraler och vitaminer. Active är ett utmärkt hästfoder till hästar som ofta reser, byter miljöer eller lätt kan få stressade magar. Active hästfoder innehåller Profeed® som stimuleras hästens tarmflora.

Active finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Active Pellets

Innehållsförteckning här >>>

Active är ett energirikt färdigfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fibrer, mineraler och vitaminer för ett optimalt utnyttjande av de högvärdiga råvarorna.  All spannmål i Active är ångkokt för att göra näringsämnena mer lättillgängliga. Active innehåller linfrökaka, dubbel dos biotin och Profeed®.

Active finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition Müsli

Innehållsförteckning här >>>

Original Competition är ett havrefritt müslifoder som är utmärkt för tävlingshästen. Många hästar som får havre upplevs av ryttaren som “heta” och genom att utfodra hästen med Original Competition kan detta undvikas. Fodret är ett smakrikt foder där havren uteslutits och istället kompletterats med ångkokt korn och vete. Original Competition innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

Original Competition tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein + Müsli

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang® Protein+ passar utmärkt till hästar med högt proteinbehov såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. RS Mustang Protein+ är vårt proteinrikaste kraftfoder. Protein+ passar väldigt väl när grovfodret har ett lågt eller mycket lågt proteininnehåll.

Protein+ finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning här >>>

Protein+ är vårt proteinrikaste färdigfoder. Protein+ passar väldigt väl när grovfodret har ett lågt eller mycket lågt proteininnehåll. Det passar också alldeles utmärkt till hästar med högt proteinbehov såsom dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Protein+ innehåller förutom ångkokt spannmål, luserngräs, linfrökaka samt dubbel dos biotin.

Protein+ finns i både pellets och müsli och levereras i 20 kg säck. Pellets kan även levereras i storsäck om 750 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Mash Müsli

Innehållsförteckning här >>>

Fodret medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. RS Mustang® Slobber Mash innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fibrer och vitaminer för ett optimalt utnyttjande av de högvärdiga råvarorna. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® 50/50

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang® 50/50 är ett koncentrat med extra mycket mineraler och vitaminer. RS Mustang 50/50 innehåller ångkokt spannmål, vilket gör näringsämnena mer lättillgängliga för hästen. Dessutom har vi tillsatt linfrökaka som bildar en skyddande gel i hästens tarm. Detta foder 50/50 måste blandas ut med ytterligare andra spannmål så som havre eller korn. Innehåller även Profeed®.

50/50 tillverkas i müsliform och levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Slobber Mash Original

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Slobber Mash Original är havrefri och är bra för havrekänsliga hästar. Slobber Mash Original medför en gynnsam matsmältning och ger en snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Fodret innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash Original rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten och ska blandas med vatten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Pellets Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Trotting är ett foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och galopphästar. Fodret
har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer som tävlingshästen
behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.

RS Mustang® Pellets Original Trotting

Innehållsförteckning här >>>

RS Mustang Original Trotting är ett havrefritt foder för de mest högpresterande hästarna, såsom trav- och
galopphästar. Fodret har ett högt energiinnehåll och innehåller en större mängd av de mineraler och vitaminer
som tävlings-hästen behöver. Dessutom har vi valt att tillsätta Profeed® som gynnar den goda tarmfloran.