Foder för tävlingshästen

En häst i tävlingskondition behöver ofta både extra protein och energi för att kunna prestera på topp och bygga mer muskler. Hur mycket du ska ge din häst beror alltid på grovfodrets näringsinnehåll och mängd. Tävlingshästar som transporteras och utsättas för miljöombyte kan få oroliga magar. Flera av våra foder innehåller Profeed®, ett naturligt foderfiber som en har positiv inverkan på stressade magar.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Active Müsli

Innehållsförteckning

Active Müsli är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Active finns även i pellets.

RS Mustang® Active Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Active Pellets

Innehållsförteckning

Active Pellets är ett energirikt kompletteringsfoder för högpresterande hästar. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av fett, fib­rer, mineraler och vitaminer. Fodret innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Active finns även i müsli.

RS Mustang® Active Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Competition Müsli

Innehållsförteckning 

Original Competition är ett havrefritt kompletteringsfoder till hästar som är känsliga för havre. Fodret innehåller Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. Det här gör fodret optimalt till hästar som reser mycket i samband med träning och tävling. Att fodret dessutom har ett medelhögt innehåll av energi- och
protein samt en väl balanserad mineral- och vitaminblandning gör Original Competition till ett utmärkt foder för tävlingshästen.

RS Mustang® Original Competition Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein + Müsli

Innehållsförteckning

Protein+ Müsli är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som pellets.

RS Mustang® Protein+ Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Protein+ Pellets

Innehållsförteckning

Protein+ Pellets är ett kompletteringsfoder som passar till hästar med högre proteinbehov som dräktiga och digivande ston, unghästar eller hästar i behov av muskeluppbyggnad. Fodret är proteinrikt och passar väl när hästen har ett högt behov av protein.
RS Mustang® Protein+ finns även som müsli.

RS Mustang® Protein+ Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Mash

Innehållsförteckning

Slobber Mash är ett kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Slobber Mash levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Slobber Mash

Innehållsförteckning

Original Slobber Mash är ett havrefritt kompletteringsfoder som med fördel kan användas till hästar som behöver öka sitt vätskeintag vid träning alternativt till en häst med känslig mage. Fodret ger en gynnsam matsmältning och ger snabb återhämtning efter ansträngande prestationer. Innehåller en noggrann och balanserad blandning av vitaminer och mineraler. Original Slobber Mash rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller även Profeed®.

RS Mustang® Original Slobber Mash levereras i 20 kg säck och i hink om 4,5 kg.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli

Innehållsförteckning

50/50 Oatbalancer Müsli är ett koncentrat framtaget för att utfodras tillsammans med spannmål. Då spannmål har ett lägre innehåll av mineraler och vitaminer har vi tillsatt extra mycket av dessa i fodret. 50/50 Oatbalancer måste blandas ut med spannmål som havre eller korn.

RS Mustang® 50/50 Oatbalancer Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang®Trotting Pellets

Innehållsförteckning

Trotting Pellets är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre närings­innehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Trotting finns även i müsli.

RS Mustang® Trotting Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Trotting Müsli

Innehållsförteckning

Trotting Müsli är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre närings­innehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang Trotting® finns även i pellets.

RS Mustang® Trotting Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Original Trotting Pellets

Innehållsförteckning

Original Trotting Pellets är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlings­hästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Original Trotting finns även i müsli.

RS Mustang® Original Trotting Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Original Trotting Müsli

Innehållsförteckning

Original Trotting Müsli är ett havrefritt kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna, som trav- och galopphästar. Fodret har ett högre näringsinnehåll, med de extra mineraler och vitaminer som tävlingshästen behöver. Original Trotting innehåller dessutom Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran. RS Mustang® Original Trotting finns även i pellets.

RS Mustang® Original Trotting Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Racing Müsli

Innehållsförteckning

Racing Müsli är ett kompletteringsfoder för de mest högpresterande hästarna. Fodrets energiinnehåll kommer framför allt från fett, som tillsammans med ett högre fiberinnehåll gör fodret snällare mot magen. Racing Müsli innehåller Levucell®, aktiv levande jäst, som ger en god balans i grovtarmen och ökar smältbarheten av fodret. Något som gör näringsämnena mer lättillgänliga.

RS Mustang® Racing Müsli levereras i 20 kg säck.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli

Innehållsförteckning

Spannmålsfri Müsli är ett spannmålsfritt kompletteringsfoder i müsliform som passar till hästar som har behov av en socker- och stärkelse­fattig utfodring. Det är bland annat hästar med magsår, Equine Meta­bolic Syndrome (EMS), Equine Cushings syndrome (PPID) och fång som är särskilt känsliga för stärkelse och socker.

RS Mustang® Spannmålsfri Müsli levereras i 20 kg säck och i hink om 5 kg.

RS Mustang® Sensitive Competition Pellets

Innehållsförteckning

Sensitive Competition är ett kompletteringsfoder med lågt stärkelse- (9 %) och sockerinnehåll (3 %) som används till tävlingshästar som presterar bättre på ett foder med lägre stärkelseinnehåll. Fodret är fiberrikt och innehåller ingen tillsatt melass. Fodret har en noggrann blandning av vitaminer och mineraler samt Profeed® som stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna i tarmfloran.

RS Mustang® Sensitive Competition Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets

Innehållsförteckning

Slobber Zero är ett kompletteringsfoder i pelletsform med mycket lågt socker- och stärkelse­innehåll. Fodret används med fördel till hästar som behöver öka sitt vätske­intag samt ger snabb återhämtning efter prestation. Fodret passar utmärkt till hästar som av olika anledningar behöver ett lågt sockerintag. Slobber Zero rekommenderas som ett komplement till den övriga foderstaten. Innehåller inga tillsatta mineraler och vitaminer.

RS Mustang® Slobber Zero Pellets levereras i 20 kg säck, storsäck om cirka 600 kg och i bulk.