Tillskott

RS Mustang serie med högklassiga tillskottsfoder och vitaminer.

Känner du dig osäker på vilket foder du ska välja?

Hos oss får du som ny eller befintlig kund alltid gratis foderrådgivning.

Hör av dig till oss på 0171-41 41 80, eller info@rsmustang.se

RS Mustang® Mineral RÖD

RS Mustang® Mineral RÖD är ett pelleterat mineral med ett rejält vitamintillskott. Mineral RÖD innehåller bland annat A-B-C-D och E-vitamin. Mineral RÖD används till fördel när hästens foderstat består av bland annat havre och korn. Mineral RÖD är smaksatt med äpple.

Mer om RS Mustang® Mineral RÖD

RS Mustang® Mineral BLÅ

RS Mustang® Mineral BLÅ är ett vitaminberikat mineral med en väl avvägd fördelning mellan vitaminer och mineraler. Mineral BLÅ är granulerad och smaksatt med äpple och används med fördel när hästens foderstat består av kraftfoder såsom havre och korn.

Mer om RS Mustang® Mineral BLÅ

RS Mustang® Mineral GUL

RS Mustang® Mineral GUL är ett basmineral utan vitaminer som är ett bra komplement när vitaminbehovet täcks på annat sätt eller när foderstaten behöver stärkas upp. Mineral GUL är granulerad och smaksatt med äpple.

Mer om RS Mustang® Mineral GUL

RS Mustang® Mineral VIT

RS Mustang® Mineral VIT är ett granulerat mineralfoder med extra fosforinnehåll. Rekommenderas till en kalciumrik grovfodergiva för att säkerställa mineralbalansen. Mineral VIT är smaksatt med äpple.

Mer om RS Mustang® Mineral VIT

RS Mustang® Mineralbalja

RS Mustang® Mineralbaljan är avsedd för att tillgodose hästens mineralbehov på betet. Mineralbaljan innehåller ett smakligt mineralfoder som tillgodoser hästens behov av mineraler, spårämnen och salter. Mineralbaljan kan ställas direkt på betet för fri utfodring.

Mer om RS Mustang® Mineralbalja

RS Mustang® Foderolja

RS Mustang® Foderolja är en svensk rapsolja av hög livsmedelskvalitet som ger hästen ett skonsamt energitillskott. Oljan är ekologisk och kallpressad samt innehåller en hög andel Omega fettsyror. Rekommenderas till hästar som har svårt att hålla hull. Fettsyrorna bidrar till blank päls och ger ett ökat välbefinnande.

Mer om RS Mustang® Foderolja

RS Mustang® Vitamin B

RS Mustang® B-vitamin är viktigt för hästens muskelfunktion, ämnes­omsättning och bidrar till en väl fungerande mikroflora i hästens grovtarm. B-vitamin används med fördel när hästen byter miljö, foder eller ska transporteras, samt på vår och höst då pälsfällning respektive pälssättning sätter in. RS Mustang® B-vitamin är sockerfri.

Mer om RS Mustang® B-vitamin

RS Mustang® Vitamin E

RS Mustang® E-vitamin har som funktion att förbättra och säkra hästens muskulatur. Därför är vitaminet viktigt till hästar som tränas och tävlas hårt. Vidare behövs E-vitamin för ett väl fungerande immunförsvar, eftersom det hjälper till att oskadliggöra de fria radikalerna som bildas i kroppen.

Mer om RS Mustang® E-vitamin

RS Mustang® Multivitamin

RS Mustang® Multivitamin är anpassad för hästar och deras dagliga behov och fungerar utmärkt som bas. Perfekt som komplement när hästen riskerar brist på vitamin, som vid miljöombyte, foderbyte, magtarmstörningar eller när fodret har ett lågt vitamininnehåll. RS Mustang® Multivitamin är sockerfri.

Mer om RS Mustang® Multivitamin

RS Mustang® Biotin

RS Mustang® Biotin förbättrar hovkvaliteten och påverkar hud och päls positivt. Biotin medverkar i en rad olika funktioner i hästens kropp. Biotin ges framförallt till hästar med försämrad hovkvalitet, men ges även med fördel till hårt tränade/tävlande hästar.

Mer om RS Mustang® Biotin

RS Mustang® Magnesium

RS Mustang® Magnesium är mycket viktigt för att behålla en god muskel- och nervfunktion samt för hjärta och blodkärl. Magnesiumtillskott kan ha en lugnande effekt på spända och nervösa hästar.

Mer om RS Mustang® Magnesium

RS Mustang® Selen & E-vitamin

RS Mustang® Selen & E-vitamin är antioxidanter som skyddar mot fria radikaler som bildas vid syreomsättningen. Selen är viktig för immunförsvaret då det har en stor betydelse för de vita blodkropparna.

Mer om RS Mustang® Selen & E-vitamin

Profeed®

Profeed® stimulerar tillväxten och aktiviteten hos de goda bakterierna som naturligt finns i tarmfloran. Det här säkrar en god tarmfunktion hos hästen, vilket är nödvändigt för att den ska må bra och kunna prestera bra. Används med fördel till hästar som till exempel ska transporteras men också vid miljö- och/eller foderbyte.

Mer om Profeed®

RS Mustang® Salt

RS Mustang kan leverera saltstenar om 2 kg respektive 10 kg, samt fodersalt i säck om 25 kg.

 

RS Mustang® Fosforbalans

RS Mustang® Fosforbalans används som tillskott till häst när foderstaten har en fosforbrist, exempelvis vid utfodring av kalciumrikt grovfoder. Detta är extra viktigt till hästar med ett högre fosforbehov, så som unga växande hästar, högdräktiga eller digivande ston eller hästar med hög träningsintensitet.

Mer om RS Mustang® Fosforbalans

RS Mustang® Nypon

RS Mustang® Nypon främjar immunförsvaret, hämmar inflammationer i kroppen och förbättrar ledhälsan genom att öka hästens rörlighet i lederna.

Mer om RS Mustang® Nypon

RS Mustang® Elektrolyter

RS Mustang® Elektrolyter har stor betydelse för överföringen av nervimpulser och därmed för själva muskelfunktionen hos hästar. När hästen svettas förlorar den elektrolyter och för att bibehålla en optimal vätskebalans i kroppen och kunna prestera bra behöver hästen få tillskott av elektrolyter.

Mer om RS Mustang® Elektrolyter

RS Mustang® Foderjäst

RS Mustang® Foderjäst stimulerar hästens mag- och tarmflora och är rik på B-vitaminer. Hästar som utsätts för hastiga foderbyten, blir stressade av olika anledningar eller har diarré är drabbas ofta av en rubbad tarmflora. För att återställa den viktiga balansen av goda bakterier i tarmen är foderjäst ett bra hjälpmedel. Foderjäst är också bra för hästar som har B-vitaminbrist, dålig päls och glanslös hårrem.

Mer om RS Mustang® Foderjäst

RS Mustang® Hästgodis

Nu finns hästgodis från RS Mustang i smakerna lakrits/rödbeta och morot/äpple. Det är ett mycket smakrikt godis som du kan ge till din häst som belöning eller uppmuntran.

RS Mustang® Hästgodis Lakrits/Rödbeta

RS Mustang® Hästgodis Morot/Äpple

Equitop Pronutrin

Equitop Pronutrin understödjer magsäckens normala funktion och skyddar magslemhinnan mot magsyra. Innehåller Apolectol (ett komplex av fiberpektin, lechtin och glycerin) tillverkat uteslutande av naturliga råvaror. Equitop Pronutrin kan användas vid foderbyte, avvänjning av föl eller längre transporter. Understödjer magens normala funktion under perioder av stress.
Equitop Pronutrin omfattas inte av några dopingrestriktioner.
Dosering: 50 g per 100 kg häst, en gång dagligen.
Innehåll: Torkat grönsaks- och fruktkött, socker, torkad juice av äpple, glycerol.
Equitop Pronutrin finns i hink om 3,5 kg.

Equitop Myoplast

Equitop Myoplast är ett fodertillskott utvunnet av högkvalitativa alger (Spirulina Platensis) som understödjer hästens muskulatur. En unik sammansättning bestående av 18 olika aminosyror.
Används under perioder av intensiv träning, under växtperioder, till avelsston, för äldre hästar och till hästar under konvalescens.
Equitop Myoplast omfattas inte av några dopingrestriktioner.
Dosering: Häst <500 kg 1 mått (25 g) per dag och häst >500 kg 2 mått (50 g) per dag.
Innehåll: Socker, pulveriderade alger (Spirulina platensis) 40%, vetestärkelse, glukossirap, natriumklorid.
Equitop Myoplast finns i burk om 1,5 kg

Equitop Gonex

Equitop Gonex är ett naturligt fodertillskott som innehåller näringsämnen som är viktiga för ledens funktion. Innehåller också extrakt från grönläppad mussla (Perna canaliculus) som har ett högt innehåll av glukosaminoglukaner (GAG), fleromättade fettsyror och en speciell glykogenkombination. Garanterat aktivt innehåll av högsta kvalitet. Equitop Gonex understödjer ledbrosket, som fungerar som hästens stötdämpare och kan på så sätt motverka sportskador.
Equitop Gonex omfattas inte av några dopingrestriktioner.
Dosering: Häst <500 kg ½ mått (12,5 g) per dag och häst >500 kg 1 mått (25 g) per dag.
Innehåll: Socker, extrakt från grönläppad mussla (20%), glukossirap, vetestärkelse, natriumklorid.
Equitop Pronutrin finns i burk om 750 g.

Centaura

Centaura är en insektsspray godkänd för häst och människa. 
Innehåller ikaridin och skyddar hästen mot flugor och mygg i upp till 24 timmar och mot fästingar i upp till 14 timmar.
Ryttaren skyddas mot myggor i upp till 11 timmar, mot bitande flugor i upp till 5 timmar och mot fästingar i upp till 14 timmar
Centaura omfattas inte av några dopingrestriktioner.
Skadar inte läderutrustning. Missfärgar inte kläder. Behaglig doft och kladdfri formulering
Centaura finns i sprayburk om 250 och 400 ml.