Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB-val, f-11, e Cohiba-Calido, uppf Sören Savgren, äg Markan Strömsholm) tog en fantastisk bronsplats vid Världscupfinalen i hoppning i Leipzig. Ekipaget var endast ett av tre som klarade av att rida felfritt i de båda finalomgångarna.

Det blev en oerhört dramatisk final som inte avgjordes förrän sista ryttaren gick i mål. Jens Fredricson slutade på samma fel som silvermedaljören från Nederländerna, Harrie Smolders, men var 36 hundradelar långsammare i den sista och avgörande rundan. 

Under de fyra rundor som reds hade Jens endast ett förargligt nedslag när Cosmopolit touchade muren i fredagens andra runda. Både i den inledande hoppningen samt i de båda finalrundorna var Jens helt felfri. Dubbelt felfri under finalen var en prestation som bara Jens, vinnaren Martin Fuchs från Schweiz och sjätteplacerade David Will från Tyskland klarade av.

Det här var Jens första individuella pallplats i ett mästerskap, men vi får hoppas på fler framgångar.

Jens använder både stallströ och foder från RS Mustang, och är mycket nöjd med hur hästarna tillgodogör sig fodret. En favoritprodukt är RS Mustang Spannmålsfri och RS Mustang Active. I boxarna sover hästarna gott på RS Mustangs TorvMix. 

Grattis Jens och hela teamet till en fantastisk insats i Leipzig!