Valet för vinnare - RS Mustang

Vi samarbetar med utövare av hästsport i alla grenar och på många olika nivåer för att hela tiden utveckla vårt sortiment och så att det motsvarar kundernas behov och efterfrågan – allt för att hästarna ska må så bra som möjligt. Här kan du hitta några av de ryttare och kuskar som använder foder och stallströ från RS Mustang – vi vet att det finns många fler.

Hoppryttare

Jens Fredricson

Jens arbetar till vardags som stallmästare med häst- och utbildningsansvar på riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm. Vid VM i Herning var han starkt bidragande till Sveriges första VM-guld i lag och slutade tia individuellt. 2022 blev det dessutom en tredjeplats i Världscupfinalen. Han har tidigare ridit både OS och EM.  Jens använder både foder och strö från RS Mustang och några favoritprodukter är RS Mustang® Fiber Original och TorvMix.

Familjen Hammarström

Syskonen Hammarström är otroligt framgångsrika både nationellt och internationellt. Ingemar, Selma, Ellen och Adam har alla tagit SM-medaljer och Ingemar har dessutom vunnit ponny-EM individuellt. Vid senaste ponny-SM tog Adam guld i kategori B medan Ellen red hem ett silver i kategori D. Ellen tog också silver både individuellt och i lag vid ponny-EM 2023. Hammarströms hästar har både strö och foder från RS Mustang och favoriten är RS Mustang® Active Pellets.

Kajsa Björe

Kajsa är en av Sveriges mest lovande ryttare och har ett flertal SM-medaljer samt meriter från internationellt tävlande. 2023 var hon med i det svenska EM-laget för ungdomsryttare och vann sedan utomhus-SM för unga ryttare. Hon har sedan tidigare flera SM-medaljer. Hon har vunnit finalen av Morgondagens Vinnare under Gothenburg Horse Show och har ett flertal placeringar i 1.50-hoppningar. Kajsa använder både foder, strö och tillskott från RS Mustang, och en favoritprodukt är RS Mustang® Breed.

Emma Emanuelsson

Emma har en fantastisk meritlista med mängder av SM-medaljer och internationella framgångar. En av de största är när hon vann Göteborgs Grand Prix inför fullsatta läktare 2014. Emma har hela stallet fullt av lovande stjärnor och har siktet inställt på de allra största klasserna. Emma använder både foder och tillskott från RS Mustang, och en favoritprodukt är RS Mustang® Fiber Original Müsli.

Sissela Smith

Sissela vann inomhus-SM 2020 och ett stort antal framskjutna placeringar i mästerskap såväl på ponny som häst. Under ett antal år arbetade hon hos Rolf-Göran Bengtsson, men kom sedan hem till Sverige igen och har varit beridare hos CC Holsteiner Breeding med bas i Norrköping. I dag driver hon egen verksamhet med stor framgång. Hon har gjort stor succé på tävlingsbanorna både i Sverige och utomlands. En favoritprodukt i stallet är RS Mustang® Original Slobber Mash.

Thomas Ryan

Irländaren Thomas Ryan har efter många framgångsrika år ute i Europa nu skapat en bas i Skåne. Thomas är mycket framgångsrik både internationellt och nationellt och har många lovande yngre hästar i stallet. Han vann bland annat 6-årsfinalen i Scandianian Open i Falsterbo 2021 och var högt placerad i flera världscupdeltävlingar säsongen 2022/2023. Thomas använder såväl foder som strö från RS Mustang och favoritprodukterna är RS Mustang® Original Competition Müsli och RS Mustang® Kutterspån.

Niklas Jonsson

Niklas är en mycket skicklig ryttare med stora framgångar på tävlingsbanorna. Har är också en mycket uppskattad tränare och sedan en tid tillbaka dessutom ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté. En ”hästkarl” ut i fingerspetsarna som alltid sätter hästarnas bästa först. En favoritprodukt i stallet i Örebro är RS Mustang® Original Pellets.

Joel Torstenson

Joel är en av Sveriges mest lovande unga ryttare med fina meriter i bagaget. Ingick bland annat i det svenska EM-laget för unga ryttare 2023. Joel arbetar mycket med att utveckla yngre hästar till färdiga topphästar hemma på gården utanför Västerås. Det senaste året har han arbetat som elev hos Jens Fredricson och fått möjlighet att tävla mer utomlands. En favoritprodukt är RS Mustang® Original Competition Müsli.

Lotta Sjöberg

Lotta har ridit de allra största mästerskapen, men blandar i dag sitt eget framgångsrika tävlande på nationell nivå med att driva Högbo Ridklubb. Under Lottas ledning har klubben etablerat sig som en mycket stor och framgångsrik tävlingsarrangör med utmärkta förutsättningar för såväl hästar som ryttare. En favoritprodukt i stallet är RS Mustang® Active Müsli.

Hugo Wihlmark

Hugo har varit mycket framgångsrik som junior och ungdomsryttare och satsar nu på att bygga upp en stor verksamhet utanför Uppsala tillsammans med sambon Tova Ottosson, även hon en skicklig hoppryttare. Hugo använder såväl strö som foder och tillskott från RS Mustang och en favoritprodukt är RS Mustang® Protein+ Pellets.

Dressyrryttare

Jeanna Högberg

Efter att under ett par år arbetat i Danmark flyttade Jeanna hem till Sverige igen 2022. Med sig i bagaget fick hon flera stora framgångar, bland annat vid unghäst-VM. Jeanna var med i det svenska dressyrlaget vid VM i Herning och siktet är instället på fler mästerskapsstarter. Jeanna använder både stallströ och foder från RS Mustang och  en favorit i stallet är RS Mustang® Sensitive Competition.

Mads Hendeliowitz

Mads har ingått i det svenska landslaget under lång tid och var med vid OS 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien. På gården Segersta, strategiskt placerad mellan Enköping och Bålsta, bedriver han en omfattande verksamhet med utbildning av hästar och ryttare. Mads använder såväl foder som strö och tillskott från RS Mustang. Favoriten i stallet är RS Mustang® Slobber Mash.

Evelina Söderström

Evelina är en av våra mest lovande unga dressyrryttare som redan har mängder med SM-medaljer och starter vid internationella mästerskap. Tillsammans med sina två systrar huserar hon på gården utanför Sandviken och arbetar med att ta fram och utbilda hästar till de allra högsta klasserna. Favoritprodukten är RS Mustang® Original Pellets.

Jonathan Medin

Jonathan har arbetar som beridare i Sverige, Tyskland och USA men sedan 2012 är Hormesta gård utanför Enköping hans bas. Här utbildas hästar för tävling och försäljning och Jonathan har genom åren tagit fram många hingstar som godkänts vid bruksproven och han är en flitig deltagare vid unghästchampionaten. Favoritprodukten är RS Mustang® Kutterspånpellets.

Ebba och Maria von Essen

Kusinerna Ebba och Maria (Mia) har även de Hviderups gods i Skåne som bas. Här utbildar de dressyrhästar för tävling och försäljning. De håller också mycket träningar och tar emot elever. Kusinerna har många meriter från tävlingsbanorna, både internationellt och nationellt. Favoritprodukten är RS Mustang® Allround Pellets.

Mattias Jansson

Mattias har specialiserat sig på att utbilda såväl unga hästar till årgångschampionat och matcha hingstar inför bruksprov. Han har egna tävlingsmeriter till och med Grand Prix-klasser och håller mycket träningar. Mattias har sin bas på Hviderups gods inte långt från Flyinge i Skåne. Favoritprodukten är RS Mustang® Allround Pellets.

Fälttävlansryttare

Niklas Lindbäck

Niklas är en av våra mest meriterade fälttävlansryttare med framskjutna placeringar i internationella mästerskap, bland annat lag-silver i EM. På gården Blankatorp utanför Munka-Ljungby i Skåne tar Niklas emot många unga hästar för utbildning och han har även ett stort antal elever. Niklas använder såväl foder som strö och tillskott från RS Mustang. Favoriten är RS Mustang® Protein+ Müsli, som alla hästar får till lunch varje dag.

Maria, Anna och Lena Bredberg

Fälttävlansfamiljen Bredberg är otroligt engagerade i sin sport där Maria och Anna har haft stora framgångar på tävlingsbanorna först på ponny och sedan som juniorer och unga ryttare på häst. Lena är landslagsledare för ponnyryttarna och precis som sina döttrar flitigt anlitad som tränare. Favoritprodukt i stallet är RS Mustang® Torvströ.

Uppfödare

Tobias Hansson/Västra Hoby

På gården Västra Hoby utanför Lund i Skåne bedriver Tobias Hansson uppfödning av världsklass. Han är den fjärde generationen som sysslar med hästavel och kvaliteten sitter i generna. Det är främst dressyrhästar som produceras på Västra Hoby, och till Unghäst-VM 2020 var inte mindre än fem hästar med prefixet VH uttagna att delta. Men det har även fötts en och annan framgångsrik hopphäst på gården. Favoritprodukten är RS Mustang® Breed.

Lena Zeiloth/Eklunda Stuteri

Eklunda Stuteri utanför Örebro låter mer och mer höra talas om sig när det gäller framgångsrika hopphästar – alla med prefixet Ek. Hästar födda gården finns snart på tävlingsbanor i alla världsdelar. Hos Lena och Benny Zeiloth är det varje sommar en febril aktivitet på den populära hingststationen och gården har flera egna hingstar som är flitigt använda. Favoritprodukten är RS Mustang® Breed.

Anita Rostner/Myrsjö Gård

Myrsjö Gård utanför Enköping bedriver sedan 2003 uppfödning av både halvblodshästar och travhästar. Framgångarna vid unghästvisningar har varit stora och sedan 2008 har man även en väl fungerande hingststation med många kunder. Favoritprodukten i stallet är RS Mustang® Protein+ Pellets.

Borebackar Gård

På Borebackar Gård i Skåne huserar några av landets bästa avels- och tävlingshingstar, men här finns också lovande unghästar som utbildas mot framtida stordåd. Det är Lövsta Stuteri som har byggt en ändamålsenlig anläggning med fokus på hoppning. Stallchef och beridare Rebecca Milton är mer än nöjd med RS Mustangs utbud av foder och strö. Favoritprodukten är RS Mustang® Protein+ Pellets.

Islandshäst

Elsa Teverud

Har gjort en kometkarriär med flertalet VM-medaljer på kort tid. Driver i dag egen verksamhet på Stall Tängby, där hon tar emot tränings- och försäljningshästar.  Favoritprodukt i stallet är RS Mustang® Protein+.

Working Equitation

Idamaria Johansson

Idamaria tävlar både i dressyr och working equitation. Hon har vunnit SM i WE tre år i rad och har även många internationella framgångar, till exempel en sjätteplats på VM 2022.
Lusitanovalacken Hoxi f-12 kom till Idamaria som 4-åring och förutom alla WE-framgångar tävlar han även Msv A-dressyr och målet är att debutera Svår inom en snar framtid.
Favoritprodukten är RS Mustang® Slobber Mash

Distansritt

Frida Ekström

Frida har ridit distans sedan 2000 och har tillsammans med sitt arabiska fullblod Zinner ox varit med i det svenska landslaget i flera VM och EM. Ekipaget har även vunnit SM. Frida har ytterligare en stjärna på gång i den egna uppfödningen Notsobright ox och ekipaget är redan kvalat till internationell nivå.

Trav

Timo Nurmos

Timo är en av världens främsta tränare med fantastiska meriter, bland annat segern i Prix d’Amérique 2018 med Readly Express, som kördes av Björn Goop. Timo har över 100 hästar i träning och tusentals segrar på travbanor världen över. Timo använder både foder och stallströ från RS Mustang, och favoriten är RS Mustang® Original Trotting Müsli.

Jörgen Westholm

Jörgen är en mycket framstående kusk och tränare med mer än 1 000 segrar i karriären. Han har också kört hästar till topplaceringar i till exempel Elitloppet och Prix d’Amérique. På anläggningen utanför Sala finns ypperliga möjligheter till att utveckla hästarna på bästa sätt. Favoriten i stallet är RS Mustang® Original Trotting Pellets.

Per Lennartsson

Per håller till utanför Eskilstuna och har därför Sundbyholm som hemmabana. Han är mycket framgångsrik både som kusk och tränare med mängder av segrar. Bland annat körde han årets Breeders Crown-vinnare Hail Mary. Favoriten i stallet är RS Mustang® Original Slobber Mash.

Galopp

Roy-Arne Kvisla

Efter många år som framgångsrik jockey är nu Roy-Arne en av Sveriges mest meriterade tränare inom galoppsporten. Hans hästar tävlar både i Sverige och internationellt med stora framgångar. Favoriten i stallet är RS Mustang® Original Müsli.