Veckans häst: Nelson älskar mineraler

Denna veckas häst är Nelson, en C-ponnyvalack (e Power Boy) som tidigare gått dressyr under många år men nu, efter en skada i våras, är under igångsättning. Målet med Nelson är inte att få tillbaka honom till tävlingsbanorna utan att han ska fungera som läromästare och bästa vän.

– När jag fick Nelson var han ganska överviktig efter en längre tids vila. Vi har nu rehabat honom i över ett halvår och har precis börjat galoppera honom på plant underlag. Det går jättebra och han har börjat balansera upp sig bra. Han har egen framåtbjudning och det blir några bocksprång då och då eftersom han tycker det är så himla skoj att vara igång igen, säger fodervärden Hedda och ler stolt.

Vad äter Nelson?

– Eftersom Nelson behöver gå ner i vikt får han en ganska låg giva grovfoder och vi behöver balansera upp det med mineraler. Eftersom han lätt petar bort mineralerna har vi haft problem att hitta ett tillskott som fungerar men med RS Mustang Mineral Röd petar han inte bort något. Han älskar det och tycker det är smakfullt. Utöver Mineral Röd får han även RS Mustang Nypon då det är bra för hans leder och för att han är lite till åren. 

Vad är din relation till RS?

– Jag är jättenöjd med de tillskott vi ger Nelson utöver grovfodergivan då vi ser att krubban är tom och att han får i sig de viktiga vitaminer, mineraler och nypon, som hämmar inflammationer. Det känns tryggt att använda RS Mustang.

Läs mer: Original Müsli är Divas favorit

Fler nyheter från RS Mustang