Premiär: Veckans häst

I dag är det premiär för Veckans Häst, en serie om hästar med en speciell koppling eller relation till RS Mustang.
Först ut är Tindra.

Vem är Tindra?
– Tindra är 20 år, en liten a-ponny på 99 centimeter. Hon tävlar upp till tvåstjärnig Lätt B i hoppning och påminner inte om andra shettisar. Hon är väldigt nätt och snabb och har en fin hoppteknik, säger ägaren Malin Enestubbe.

Vad har hon haft för problematik?
– För tre år sen fick Tindra fång. Då var hon i toppform, tävlade mycket och red till och med kringklasserna på SM, men veckan efter drabbades hon av sitt första fånganfall. Då visste vi inte speciellt mycket om fång men med tiden har vi lärt oss mer genom att ha experter i Tindras team i form av både veterinär, hovslagare och equiterapeut. Det har hjälpt oss att få henne att må bättre under de här åren. Ett problem har varit vad hon ska äta.

Hur fodras Tindra i dag?
– Trots att Tindra har fång har hon alltid varit smal och svår att hålla i hull. Att bara ge henne grovfoder med låg sockerhalt räcker inte. Trots fri tillgång tappar hon i vikt. Jag ville gärna ha ett kraftfoder att komplettera med och pratade då med foderrådgivarna på RS Mustang och fick jättebra hjälp. Efter det fodrar vi med RS Mustang Dietpellets för att ge Tindra ett kraftfoder som fungerar trots att hon är känslig för socker och stärkelse. Det känns tryggt att ha hittat ett kraftfoder som fungerar även för en liten fångkänslig ponny. Dessutom stödfodrar vi Tindra med RS Mustang Lusernpellets som innehåller mycket protein. Vi har nu använt RS Mustangs produkter i drygt två år och är jättenöjda med det. Tillsammans med teamet runt henne är Tindra i dag en välfungerande ponny trots sin historik. Hon tycker väldigt mycket om fodret från RS Mustang och det känns kul att släppa in henne och veta att hon alltid har något gott i krubban.

Vill din häst också bli Veckans Häst? Vi vill gärna höra era berättelser om era hästar och om deras foderfavoriter. Kontakta oss gärna via DM på Facebook eller Instagram eller via e-post info@rsmustang.se så kanske din häst blir Veckans Häst här framöver!

Läs mer: Tre RS-favoriter på Borebackar Gård

Fler nyheter från RS Mustang