Sissela Smiths tips: “Testa torv och torvmix!”

Är du nyfiken på att testa RS Torv och RS Torvmix som ströprodukt i boxen?
Vi ställde fem frågor till vår ambassadör Sissela Smith på Ålberga Gård, som gått över till torv i stallet.

Vad är det bästa med torv och torvmix – vilka fördelar ser du?
– Det bästa är att det är lättmockat och inte blir dammigt. Det fungerar jättebra om du har en häst som lätt blir smutsig eller någon som är extra dammkänslig. En extra bonus är att det också är mer ekonomiskt, med ett bättre pris än kutterspån. Dessutom behöver vi inte fylla på lika mycket.

Fungerar det även för vita hästar?
– Ja, det fungerar jättebra även med skimmeln, hon håller sig renare längre nu än vad hon gjorde tidigare. Jag hade lite förutfattade meningar innan att de skulle bli mörka i pälsen men det stämmer faktiskt inte alls.

Vilken är din favoritfoderprodukt från RS?
– Favoriten är RS Slobber Mash och även Spannmålsfritt. Mashen är enormt bra för återhämtning och för magen, samt hälla i extra vatten så man vet att de får i sig lite extra vätska. Spannmålsfritt märker jag jättestor skillnad på hästarna som har lite problem med magen eller om en häst är lite snurrig i huvudet och inte behöver så mycket energi.

Varför ska man välja RS Mustang?
– Jag väljer framförallt RS Mustang för att det är svenskt, att det är superbra produkter och för den fina kommunikationen med specialister. Man kan planera och anpassa både foder och strö som passar varje individ av häst för att ge de bästa förutsättningarna att må bra och kunna prestera.

Kan du bjuda på ett bra stalltips?
– Mitt bästa stalltips är att våga testa torv eller torvmix! Vi är verkligen positivt överraskade, det spar tid och ger bättre lukt och luft i stallet.

Läs mer: Tre RS-favoriter på Borebackar Gård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter från RS Mustang