Joel Torstensons Nithago är Veckans häst

Vår serie om hästar med en speciell koppling och relation till RS Mustang går vidare.
Veckans häst är tioårige valacken Nithago som rids av Joel Torstenson.

– Nithago är en väldigt charmig häst med mycket karaktär. Jag har ridit honom sedan han var fyra. Han har gått upp till Grand Prix under förra året men ännu inte riktigt fått den rutin han behöver för de riktigt stora klasserna. Jag tror att det kan komma under året och tror fortfarande väldigt mycket på honom, säger Joel Tortenson.

Vilket RS Mustang-foder får han?

– Han får 1,5 kilo Active Müsli. Sedan får han 1,5 kilo Protein Extra 350 och utöver det ger jag honom alltid ett halv kilo Slobber Mash vid intag. Det fungerar väldigt bra för honom.

Hur märks det?

– Jag tycker att Active ger honom ger honom den extra energi han behöver när jag arbetar med honom. Sedan har det varit lite svårt att sätta muskler i överlinjen på honom och med Protein 350 har jag verkligen märkt en stor skillnad. Han har lagt på sig de extra musklerna som jag sökt.

Läs mer: Jens går sin egen väg till Paris

Läs mer: Veckans häst: Tindra

Fler nyheter från RS Mustang